Petru PLĂCINTĂ

IN MEMORIAM

Petru PLĂCINTĂ

– omul care transcende timpul

• un omagiu adus vieții

Se împlinesc 40 de zile de când Domnul Petru PLĂCINTĂ, primul președinte al companiei Agricola Internațional și-a luat rămas bun de la noi toți. S-a urcat la ceruri, așa cum fac toți oamenii, cu demnitatea celor care și-au făcut pe deplin datoria aici, pe pământ.

Domnul Petru PLĂCINTĂ a fost unul dintre acei puțini oameni cu totul speciali care reușesc să schimbe lumea, să creeze noi realități de mare anvergură născute întotdeauna din energie și viziune, la care se adaugă distincția cu care își trăiesc întreaga viață. AGRICOLA este o dovadă incontestabilă în acest sens.
AGRICOLA este astăzi în primul rând o familie crescută în cultul muncii, al rigurozității, al lucrului făcut temeinic și asumat, cu deschidere către viitor – toate, valori transmise în timp noilor generații de părinții săi fondatori. Petru PLĂCINTĂ a fost unul dintre cei mai respectați PĂRINȚI FONDATORI ai Proiectului AGRICOLA.
Mulți oameni din AGRICOLA au, în orice moment, simțiri și aduceri aminte a unor trăiri aparte, iar în numele lor aducem astfel un omagiu omului Petru PLĂCINTĂ și spiritului tenace pe care acesta l-a cultivat în sufletele lor. Mulți. Mulți oameni.
Toți acești oameni, membri ai Familiei AGRICOLA, îl poartă pe domnul Petru PLĂCINTĂ în suflet: l-au admirat, l-au ascultat, l-au urmat.
L-au admirat pentru că a fost un gospodar desăvârșit. Pentru modul riguros de organizare. Pentru prezența distinctă a domniei sale, care umplea cu sens spațiul din jurul lui, pentru atitudinea și ținuta impecabile. Pentru voința și priceperea cu care s-a îndreptat întotdeauna către rezultate, către performanță.
L-au ascultat, impresionați întotdeauna de claritatea înțelegerilor convenite, încurajați de faptul că Petru PLĂCINTĂ a știut mereu să se înconjoare cu oameni competenți, adevărați specialiști în domeniilor lor de activitate, muncitori și tehnicieni devotați și pasionați.
L-au urmat datorită viziunii sale de a pune în operă proiecte de mare anvergură, de creștere continuă a eficienței economice, pentru deschiderea totală către inovație și aplicarea accelerată a acesteia: a fost cel care a adus în România programele naționale de selecție la curcă și iepure, a dezvoltat activitatea de reproducție la păsările de carne și ouă. A fost tot timpul în contact cu noutățile apărute în genetică, în nutriție și tehnologii.

Oamenii l-au urmat și pentru că a fost tot timpul în mijlocul lor, ca zootehnist, ca arhitect, ca diriginte de șantier. Din grijă pentru ei, a fondat Grădinița Agricola cu program săptămânal – afiliată UNESCO, unde copiii salariaților au făcut primii pași în procesul de educație în condiții deosebite.
L-au urmat și impresionați de faptul că o viață dedicată profesiei s-a armonizat perfect cu o viață dedicată unei familii frumoase.
L-au urmat ca lider și ca om, de foarte multe ori.
Sunt multe voci care afirmă că Petru PLĂCINTĂ este un om de legendă.
Legenda, ca în toate cazurile în care omenirea face pași semnificativi în evoluția sa, s-a construit singură, natural, în jurul vieții domnului Petru PLĂCINTĂ.
Se pot spune multe, dar se pot cuprinde… puține. De aceea, cu atât mai potrivite în astfel de momente sunt chiar cuvintele pe care Domnul Petru PLĂCINTĂ le-a rostit la aniversarea unui sfert de veac de la inființarea proiectului său de suflet:

„Pentru mine, Agricola Internațional reprezintă cea mai importantă urmă materială a trecerii mele prin timp pe acest pământ.”

Domnul Petru PLĂCINTĂ va rămâne veșnic în amintirea și în inimile noastre.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!