PETRU PLĂCINTĂ

Petru PLĂCINTĂ – este numele cu o rezonanță aparte care are cea mai strânsă legătură cu începuturile proiectului Agricola.

PETRU PLĂCINTĂ

Specialistul cu mare notorietate în avicultura românească Petru PLĂCINTĂ a fost primul președinte al companiei Agricola Internațional, omul îndrăzneț, temerar, cu privirea, voința și determinarea întotdeauna orientate în viitor, cel care a asumat, împreună cu un grup de specialiști, înființarea primei companii mixte româno-germane din istoria modernă a zootehniei din România.

Un fin intelectual, impecabil prin prezență și atitudine, Petru PLĂCINTĂ și-a dedicat viața – devenită aproape legendă– în primul rând profesiei, comunității și familiei.

Bacăul, industria avicolă și oamenii care s-au dezvoltat în preajma sa arată astăzi cu totul altfel – modele pentru întreaga societate – datorită energiei, crezului și seriozității pe care Petru PLĂCINTĂ le-a inspirat și dăruit din plin.

Toți colegii din firmele Grupului Agricola aduc astăzi un pios omagiu omului Petru PLĂCINTĂ, spiritului său vizionar și îi doresc drum lin printre stele!

Suntem cu toții alături de familie în aceste momente de grea încercare!